Compression system

chester

Member
ale chodzi ci o ten nowy od Proto czy ten co ma ta dluga srube w srodku?? w zasadzie to obydwa maja za zadanie sciskac stery zeby sie nie luzowaly

UÃ?¼ywa siÃ?â?¢ do tego systemu kompresji takiego jak w rowerze - na widelec nakÃ?â??adasz cienkÃ?â?¦ rurkÃ?â?¢ na ktÃ?³rej opiera siÃ?â?¢ korek od systemu rowerowego (dostajesz to razem ze sterami bmxowymi w sklepie), na to wszystko nakÃ?â??adasz tÃ?â?¦ wielkÃ?â?¦ klamrÃ?â?¢, i potem od gÃ?³ry wkÃ?â??adasz do klamry rurÃ?â?¢ z kierownicÃ?â?¦. Troche to bez sensu, w takim ukÃ?â??adzie kierownica juÃ?¼ nie wchodzi na rurÃ?â?¢ widelca i chyba trzyma siÃ?â?¢ to troche gorzej. Nie jestem na 100% pewien, ale jest gdzieÃ?â?º film demonstrujÃ?â?¦cy dziaÃ?â??anie (nie widziaÃ?â??em go). Ale mÃ?³j system z dÃ?â??ugim widelcem i tak jest lepszy ;p

chester

Member
chyba o ten film ci chodzi http://www.vimeo.com/3219994 .... no mi tez sie wydaje to troche bez sensu ale Proto i tak kase zgarnie na dzieciakach ktore i tak to kupia bo fajnie wyglada :D a moglbys mi przyblizyc jak dziala twoj system z dlugim widelcem?? bo ja u siebie zrobilem tak ze do widelca od mig miga wbilem kawalek uci��tej starej kierownicy (tej cienszej czesci ktor�� sie reguluje wysokosc) tak ze w widelcu "schowane" jest ok 10 cm i do tego wystaje jeszcze 10 cm. Na to wystaj��ce 10cm nasunalem 10cm rury od starego widelca, ktora tak ucialem zeby te 10cm bylo bez gwintu i jest gitara. Tylko ze jedynym tego minusem jest to ze ten patent sie nie sprawdzi w stockowych kierownicach tylko w samorobkach takich nie zw���¼anych ku g�³rze

MÃ?³j system jest identyczny jak rowerowy - korek do sterÃ?³w mocowany jest w mostku na gÃ?³rze. RÃ?³Ã?¼nica jest taka jak miÃ?â?¢dzy rowerem a hulajnogÃ?â?¦, o ile w rowerze miÃ?â?¢dzy mostkiem a sterami nie ma albo nic, albo najwyÃ?¼ej podkÃ?â??adka dystansowa o wysokoÃ?â?ºci rzÃ?â?¢du 1cm, to u mnie ta podkÃ?â??adka ma dÃ?â??ugoÃ?â?ºÃ?â?¡ 30cm - jest to praktycznie rura.

Tw�³j patent z widelcem jest znany, ludzie wzmacniaj�� tak stockowe widelce.